ВИДЕО: Служители на "Напоителни системи" в Русе излязоха на протест

By 08 Юли 2022 Прочетена 1437 пъти 0

Десетки служители на "Напоителни системи" клон "Долен Дунав" излязоха днес на протест в Русе срещу отстраняването на управителя на дружеството Миглена Трифонова.

Служителите настояват бордът на директорите да отмени решението си за освобождаването й и да бъде възстановена на работа.

Предвид добрите резултати и дадената положителна оценка от земеделските производители и общински и държавни структури, служителите са изненадани от внезапната, необяснима смяна на управителя на клон "Долен Дунав".

Протестиращите твърдо застават зад Миглена Трифонова, тъй като тя е съумяла да сплоти колектива и да ги накара да работят като екип. Освен това в решението на борда на директорите за нейното освобождаване не са посочени мотиви, заяви Тинка Борисова, която от 28 юни съвместява длъжността управител на клон "Долен Дунав".

РЕКЛАМА


Хората са притеснени от това как ще продължи дейността на клон "Долен Дунав" след предприетите действия по отстраняването на управителя и дали новият, който и да е той, ще бъде достатъчно запознат с дейността на дружеството, за да може да взема адекватни решения.

Именно Миглена Трифонова е успяла и да запази 8 съоръжения като диги, отводнителни канали и помпени станции, които предпазват от вредното въздействие на водите, заявиха протестиращите.

От синдикалната организация към дружеството също изразяват пълната си подкрепа към управителя на дружеството.

Служителите и работниците в клон "Долен Дунав" остават в готовност да предприемат ефективни безсрочни стачни действия.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 08 Юли 2022 18:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net