Стотици хора от танцовите школи в Русе протестираха днес заради поредното затваряне /ВИДЕО/

By 14 Март 2021 Прочетена 2710 пъти 1 comment

Протест срещу въведените противоепидемични мерки от Областния оперативен щаб в Русе се проведе днес в центъра на крайдунавския град.

Както телевизия КИС 13 вече ви показа НА ЖИВО онлайн, на площада се събраха стотици хора от танцовите школи, които изразиха несъгласието си с решението на здравните власти в региона.

Припомняме, че в петък Щабът се събра във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в областта. Едно от решенията бе до 1 април да се ограничи провеждането на репетиции и изяви в народните читалища на фолклорни и други самодейни, непрофесионални формации.


Едно от притесненията на танцовите школи е, че няма да могат да получат никакви компенсации, тъй като решението е взето на местно ниво.

В никакъв случай не сме съгласни с решението на местния щаб. Ние спазваме всички противоепидемични мерки - отстояние, 4 кв.м. на човек, проветряване и т.н. Освен това заради тази психоза, която се създава, залите ни така или иначе пустеят. Много хора не смеят да идват на репетиции.

заяви Богдан Донев от Танцова школа "Играорци"


Друго сериозно притеснение на школите е, че поредното затваряне на залите отново ще продължи по-дълго от обявеното, а не само до 1 април.

Този мач сме го играли няколко пъти вече. Това е третият. Ако е до началото на април само - ще преглътнем. Всички знаем, че най-вероятно няма да е за 2 седмици, а ще отиде 3 месеца пак. 3 месеца с 0 лева приход... Имаме семейства, деца. Когато се затварят общинските и държавните културни институции те се притесняват, че нямат концертна дейности, но заплатите си им вървят. При нас обаче не е така.

категоричен бе още Богдан Донев

Събралите се пред Доходното здание хора се отправиха на краткото шествие до сградата на Областната и Общинската администрация.

Протестът завърши със символични аплодисменти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 14 Март 2021 12:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net