fbpx

В Русе се провежда първи по рода си шахматен турнир за хора с увреждания

By 25 Септември 2021 Прочетена 609 пъти 0
В Русе се провежда първи по рода си шахматен турнир за хора с увреждания В Русе се провежда първи по рода си шахматен турнир за хора с увреждания КИС 13

Заместник-областният управител на Русе Синан Хебибов откри първия по рода си турнир по шахмат за хора с увреждания.

Надпреварата претендира да е от национален мащаб, тъй като в нея участват състезатели освен от Русе и от други населени места в страната. Сред тях са София и Силистра. Участниците са общо 21. На състезанието присъстват и три деца от ОУ "Олимпи Панов", като целта те от ранна детска възраст да бъдат запознати с проблемите пред лицата с увреждания. Турнирът ще се проведе по швейцарската система, т.е. в пет кръга по 25 минути на човек.

Продължавайте да сте с несломима воля и нека желанието за промяна във Вас да не стихва и за момент. Благодаря ви за усилията!

заяви Хебибов


Той връчи и грамоти на всеки един от организаторите на мероприятието – председателят на Спортен клуб "Олимп – спортът е равнопоставен" Георги Гаев, Ростислав Раев, който е ръководител на шахматен клуб "Пристис", както и на Росица Маринова, председател на Регионалната организация на слепите в област Русе.

На събитието присъстваха още заместник-кметът по комунални дейности на Община Русе Димитър Недев, Лъчезар Иванов също от Община Русе, областният координатор към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, както и Александър Русев, по-известен като Скури. Димитър Недев пожела на състезателите бодрост и обеща също да съдейства за решаването на поне част от проблемите на хората с увреждания.


На Синан Хебибов се падна честта да даде начало на надпреварата, като направи символичния първи ход на днешния турнир. Заместник-областният управител се оказа и страстен любител на шаха, като той не крие, че в малкото си свободно време обича да играе тази древна игра.

По-късно през деня ще станат ясни имената на победителите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 25 Септември 2021 12:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net