Ваксинацията срещу COVID-19 в Русенско започва от утре

By 27 Декември 2020 Прочетена 2158 пъти 0
Ваксинацията срещу COVID-19 в Русенско започва от утре Ваксинацията срещу COVID-19 в Русенско започва от утре снимка: БГНЕС

Още от утре /понеделник/ започва ваксинацията срещу COVID-19 в област Русе.

В рамките на три дни първата доза от ваксината ще получат 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал от лечебните заведения за болнична помощ в региона, както и от Центъра за спешна медицинска помощ, Центъра за психично здраве, Държавната психиатрична болница в Бяла и Комплексния онкологичен център. Това беше потвърдено по-рано през деня от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Вече е създадена и необходимата организация по транспортиране на 40 флакона, като всеки от тях съдържа ваксина за 5 души.


Предвижда се те да пристигнат от Велико Търново в Русе утре в ранния следобед, като веднага след това ще се направи инструктаж за начина за протичане на ваксинация в четирите болници от региона, където се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция, а именно двете университетски болници в Русе "Канев" и "Медика", Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков" - Русе, както и многопрофилната болница в Бяла.

От преди повече от седмица са готови списъците с имената на лекари и медицински персонал, които ще бъдат сред първите в областта, проявили желание и готовност да се имунизират.

Ваксинирането ще продължи и във вторник, а очакванията са до сряда то да приключи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 27 Декември 2020 15:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net