Все още не е избран изпълнител за снегопочистването в района на ГКПП Дунав мост

By 11 Ноември 2015 Прочетена 1663 пъти 0

Все още не е избран изпълнител за снегопочистването на територията на Граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост при Русе. Причината е, че все още липсват кандидати за извършване на дейността в подходите към съоръжението. Това стана ясно по време на днешното съвещание, свикано от областния управител Стефко Бурджиев във връзка с готовността за работа при екстремални зимни условия.

5 000 метра оградна мрежа е закупена от областното пътно управление в Русе срещу снегонавявания по пътищата в региона. Влекачи за изтегляне на заседнали тежкотоварни камиони ще дежурят в двата най-критични участъка по пътя Русе – Бяла, стана още ясно на съвещание в областна администрация за готовността на общините за зимния сезон. В тази връзка бяха изслушани докладите от кметовете за евентуални проблеми при снегопочистването. 

Директорът на местната структура на БЧК д-р Руденко Йорданов увери, че през зимните месеци в областта са подготвени два кризисни пункта за бедстващи. Те ще са край Бъзън и Бяла.

Ще се потърси възможност чрез Министерство на здравеопазването да се финансира престоя между 2 или повече хемодиализи в болницата в Русе и Бяла на пациенти, подлежащи на периодична планова хемодиализа, ако има невъзможност за транспорт при екстремни зимни условия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net