Заместник-министър инспектира строителството на новия физкултурен салон в Сливо поле

By 18 Септември 2024
Заместник-министър инспектира строителството на новия физкултурен салон в Сливо поле Заместник-министър инспектира строителството на новия физкултурен салон в Сливо поле КИС 13

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова посети СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Сливо поле.

Тя бе придружена от Областния управител Русе Драгомир Драганов и кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов.

След като разговаря с учениците и педагогическия персонал, заместник-министър Михайлова изрази удовлетворение от добрата материална база, като особено акцентира върху напредъка на строежа на новия физкултурен салон.

РЕКЛАМА


Проектирането и изграждането на сградата на физкултурния салон се извършва по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища на МОН. Стойността на проекта е близо 1,2 милиона лева без ДДС.

Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов подчерта, че изграждането на новия физкултурен салон ще има и голям социален ефект, като ще позволи да се създадат съвременни условия за занимания с физически упражнения и спорт, ще стимулира развитието на детско-юношеския спорт, ще позволи занимания с адаптирани физически упражнения и спорт за ученици със специални образователни потребности и хора с увреждания.

Директорката на училището инж. Мария Мирева благодари на ръководството Общината за положените усилия да бъде подготвен и реализиран този проект, както и на МОН, който финансира неговото изграждане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.