COVID-19 затвори детска градина в Сливо поле /ВИДЕО/

By 02 Септември 2020 Прочетена 2165 пъти 0

Установено е ново огнище на COVID-19 в област Русе.

В детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле са регистрирани 6 случая на заразени сред персонала. Детското заведение е затворено, а всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.


Първият потвърден случай е от 31 август. Става дума за 41-годишна жена, работеща като хигиенистка в детската градина. Още същият ден жената е била приета в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков" в Русе.

През последното денонощие са установени още 5 новозаразени от персонала на детската градина. 4 от тях са поставени под домашна изолация, докато 61-годишна жена от село Борисово е приета на лечение в болница.


Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Съгласно заповед на директора на РЗИ е извършена основна дезинфекция на всички помещения в заведението.

За момента са изследвани 7 души от персонала, като положителните проби са общо 6. Предстои извършването на PCR тестове и на останалите 12 души, работещи там.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Септември 2020 15:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net