ВИДЕО: 30 милиона лева са предвидени за саниране на жилищни сгради в община Търговище

By 03 Януари 2023 Прочетена 994 пъти 0

30 милиона лева са предвидени за саниране на жилищни сгради в община Търговище.

Започва кандидатстването по програмата като крайният срок за подаване на необходимата документация е 31 май. Кметът д-р Дарин Димитров вече издаде заповед за определяне на екипа, който ще отговаря за реализацията на дейностите по процедурата.

За повече информация за изискванията и необходимите документи, гражданите могат да се обръщат към експертите в администрацията. В сайта на Общината е създаден и специален раздел, където ще се публикува актуална информация по темата.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Първият етап по програмата включва 100% безвъзмездна финансова помощ за санирането на одобрените сгради. Допустими за финансиране са сгради, проектирани преди 26 април 1999 година, с минимум 4 самостоятелни обекта на поне двама собственици. 60% от застроената площ трябва да е с жилищно предназначение.

Желаещите да кандидатстват трябва да проведат Общо събрание за учредяване на Сдружение. Необходимо е да се проведе и събрание за вземане на решение за кандидатстване и за възлагане на енергийно обследване и изготвяне на технически паспорт на сградата. Средствата за обследване и паспортизация ще се възстановяват на собствениците, в случай че обектът им бъде одобрен.

Документи за кандидатстване в първия етап се подават в Центъра за административно обслужване на Общината, като срокът е до края на май. След това ще има и втори етап, при който се предвижда 20% самоучастие от страна на собствениците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 03 Януари 2023 17:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net