АМ "Хемус" стига до търговищкото село Буховци през 2021 година

By 07 Март 2019 Прочетена 1851 пъти 0
Това заяви в Търговище министърът на регионалното развитие Петя Аврамова Това заяви в Търговище министърът на регионалното развитие Петя Аврамова снимка: КИС 13

Строителството на автомагистрала "Хемус" между търговищкото село Буховци и пътен възел Белокопитово ще завърши през 2021.

Това заяви в Търговище министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. В момента се работи по трасе с дължина от километър и половина, а изграждането на останалите около 15 километра се очаква да започне до края на тази година.

В момента процедурата се бави заради 29 дела от собственици срещу решението за отчуждаване на земи, обясни министър Петя Аврамова.

Регионалният министър съобщи още, че през миналата година в Търговищка област са приключили ремонти на републиканската пътна мрежа за около 26 милиона лева. За 2019 има набелязани няколко участъка, за които няма яснота дали ще стигнат финансовите средства.

Министър Аврамова заяви, че в област Търговище са сключени 15 договора по програма Региони в растеж за близо 33 млн. лв., които са насочени към облагородяване на градската среда, ремонт на улици и булеварди, подобряване на транспорта, и саниране на училища, детски градини, здравни и социални заведения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Март 2019 17:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net