fbpx

Хванаха втора група нелегални мигранти в рамките на 12 часа в Търговищко

By 08 Ноември 2021 Прочетена 4503 пъти 0
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна снимка: EPA/БГНЕС

Втора група от мигранти е установена за по-малко от денонощие на територия, обслужвана от Районното управление на полицията в Омуртаг.

Вчера около 10:00 часа в управлението е получен сигнал  за забелязана група от необичайно изглеждащи мъже с раници на път София-Варна – в близост до разклона за с. Камбурово, община Омуртаг.

На място незабавно  са изпратени екипи от служители на управлението, които  са установили там 11 мъже на видима възраст от 14 до 25 години /четирима пълнолетни и 7 - непълнолетни/, които не говорят български език. Същите не са представили документи за самоличност.

ПЛАТЕНА РЕКЛАМНА ПОЗИЦИЯ


По данни на  чуждестранните граждани групата им е от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между Република България и Република Турция.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 279 от Наказателния кодекс по описа на Районното управление на полицията в Омуртаг. Пълнолетните чужденци са задържани на основание чл. 72, ал. 1, т. 4 от Закона за МВР, на останалите е предоставена полицейска закрила.

Случаят е докладван в Районна прокуратура - Търговище. Работата по него продължава.

Припомняме, че няколко часа преди този случай, в минутите преди полунощ, са били задържани и други 9 нелегални мигранти, но на пътя Котел - Омуртаг.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Ноември 2021 10:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar