Имотите в Търговище държат високи за района цени: продажби и наеми

By 16 Март 2023 Прочетена 1107 пъти 0
Имотите в Търговище държат високи за района цени: продажби и наеми Имотите в Търговище държат високи за района цени: продажби и наеми снимка: Реалистимо

Имотите в Търговище държат високи за района цени.

Търговище е ключов за областта административен център, а близостта му до изходните пунктове на страната Варна (110 км) и Русе (100 км) го превръща в естествен стратегически кръстопът, предоставящ на инвеститорите отлични възможности за комуникация.

Земеделието е важна съставна част от икономиката на община Търговище, а историческите му заложби, съчетани с възможностите за туризъм през всички четири сезона на годината, го прави посещаван от доста българи. Това неимоверно играе роля и на имотния пазар в града, въпреки че обемът от сделки не е голям, а предлагането е повече от търсенето през 2022 г.

От сайта за безплатни обяви за недвижими имоти Реалистимо разглеждат пазара на имоти в Търговище, обявите, цените и какво се търси в региона.

 

Наеми и квартири в Търговище 

Пазара на имоти под наем в Търговище е активен. Все повече млади двойки или хора които се местят от съседните населени места решават да наемат имот в града преди да направят решителна стъпка да закупят.

От Реалистимо отчитат все по-голям интерес от собственици на имоти, които пускат за продажба или наем техен недвижим имот. Активизирането в близките месеци се дължи на по-високите цени на апартаменти и къщи в града, както и недостига на обяви за продажба и наем. Ето защо подобни оферти не се застояват дълго.

 

Цените на продажби на имоти в Търговище

Имотите в Търговище държат високи за района цени от 700 до 1300 евро за квадратен метър. Етаж от къща в центъра се оказва най-скъпо за покупка сред обявите за къщи – 999 евро за квадратен метър. Много от новодошлите в града се преместват от Русе, споделят брокери и търсят изгодни сделки в диапазона 800-900 евро за кв. метър.

В селата около града обаче има изгодни сделки. Например от 300 евро започват обявите за реновирана къща, но в село до Търговище – на 150 км от Варна.

Спрямо новото строителство в града, показателите не са задоволяващи, споделят брокери. Според данни на НСИ започнатото строителство на нови сгради през третото тримесечие на 2022 година в града е на последните места в класацията – едва 9 жилищни и 3 от друг тип сгради. С общо над 5000 квадратни метра.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net