Кметът на Търговище награди призьорите в конкурса за коледна украса в общината

By 20 Декември 2018 Прочетена 2228 пъти 0
Кралево е победител в конкурса за най-оригинална коледна украса в община Търговище Кралево е победител в конкурса за най-оригинална коледна украса в община Търговище снимка: КИС 13

Кралево е победител в конкурса за най-оригинална коледна украса в община Търговище. Общо 8 села се включиха в инициативата през тази година. В категорията за частни домове заявките бяха 4.

Преди да връчи наградите на победителите, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров балгодари на всички участници за старанието, което са вложили, за да допринесат за празничната атмосфера в града и населените ни места.

В категорията за частни домове победител са оригинално украсените къща и дворно пространство на Петранка Костадинова от квартал "Въбел". Тя получи предметна награда с равностойност 200 лева. 

Голямата награда от 500 лева отиде при село Кралево. Сумата трябва да се използва за обогатяване на украсата или закупуване на оборудване за нуждите на населеното място. Второто място в категорията е за село Дългач, което получи 200 лева. Беше връчена и поощтрителна награда на село Стража в размер на 100 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 20 Декември 2018 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net