ВИДЕО: Местят учениците от Спортното училище в Търговище заради предстоящ ремонт на сградата

By 24 Ноември 2022 Прочетена 1231 пъти 0

В Търговище ще местят учениците от Спортно училище "Никола Симов" в III Основно училище "Петко Славейков".

Това се налага заради предстоящите ремонти в сградата на учебното заведение по програма на Министерството на образованието и науката. 

Очакванията са преместването на всички 126 деца да се случи до началото на декември. Дотогава трябва да приключи обществената поръчка, обявена от училището и да бъде подписан договор с изпълнител на ремонтите.

Те включват подмяна на отоплителната инсталация, на врати и дограма на втория и третия етаж, изграждане на рампа за хора с увреждания и ремонт на покрива. Отпуснатите от МОН средства за целта са над 300 000 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Строителните дейности
 ще се извършват през учебния период, тъй като проектът е одобрен през август. Изискванията по програмата пък са ремонтът да стартира най-късно до първата седмица на декември.

В доклад на директора на Спортното училище се посочва, че III ОУ "Петко Славейков" разполага с необходимия брой кабинети за осъществяване на учебния процес. Режийните разходи ще бъдат възстановени пропорционално на използваното пространство в сградата. Приложено е и писмо за съгласие от директора на приемащото учебно заведение.

Общинският съвет в Търговище ще разгледа докладната за преместване на учениците на своето редовно заседание на 29 ноември, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 24 Ноември 2022 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net