Продължава благоустройството в парк "Роден кът" в Търговище /ВИДЕО/

By 22 Юли 2020 Прочетена 2785 пъти 0

Продължава ремонтът на парк "Роден кът" в Търговище.

Дейностите започнаха още през април и са възложени на Общинското предприятие "Флора". Обновяването на зоната обхваща площ от близо 10 000 кв.м.

В момента се асфалтират прилежащите алеи към амфитеатралното пространство. Поставят се и нови пейки. Обновени са градинските пространства и е монтирано осветление.В парка ще има и фитнес на открито, като монтажът на уредите се очаква да започне през следващата седмица.

РЕКЛАМА:


В района, който през почивните дни стана обект на вандалски прояви, които повредиха стълбите на амфитеатъра, ще бъде изградено и видеонаблюдение, за да се запазят съоръженията в парка.

След приключване на дейностите в площите около амфитеатъра, общинско предприятие "Флора" ще премине към обновяването и на останалата част на парка. Ще бъде ремонтирана и детската площадката в района на бившата механа. В района са засадени и нови дървета - брези, върби, липи, американски дъб и ясен.


Старите плочи с тревни фуги са премахнати, а на тяхно място са поставени нови тротоарни павета. Ще бъде положена и нова полиуретанова настилка, подходяща за каране на кънки, тротинетка и колело. Ще бъдат монтирани и нови рампи. Целта е мястото да запази функциите си на скейт зона.

Предвижда се и възстановяване на водоподаването към т.нар. "водно огледало".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Юли 2020 16:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net