ВИДЕО: Търговище се поклони пред живота и делото на Васил Левски

By 18 Юли 2024

Търговище се преклони пред делото на Васил Левски.

Десетки венци и цветя в знак на почит бяха положени пред барелефа Левски в центъра на града на деня, в който се навършват 187 години от рождението на Апостола на Свободата.

Пред живота и делото на Дякона се поклониха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Гюрсел Хасанов, неговият заместник Гергана Цонева, председателят на Общинския съвет Тахир Тахиров, представители на държавни, образователни, културни институции, политически партии и граждани.

РЕКЛАМА


На 25 юли предстои Общинският съвет да разгледа предложение за поставяне на паметник на Васил Левски в Търговище, след заявление от "Ротари клуб". От организацията предлагат монументът да бъде разположен в североизточната част на площад "Независимост".

Идейният проект е на скулптора Илия Иванов. Концепцията е одобрена от Експертния съвет по устройство на територията към Общината. От "Ротари клуб" планират инициативата да бъде реализирана със средства на сдружението.

Ако общинските съветници одобрят предложението, проектът ще бъде изпратен за съгласуване от Министерството на културата.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.