XII Празници на женските и девически хорове "Проф. Лилия Гюлева" ще се състоят в Търговище от 2 до 4 юни

By 30 Май 2023 Прочетена 943 пъти 0
XII Празници на женските и девически хорове "Проф. Лилия Гюлева" ще се състоят в Търговище от 2 до 4 юни XII Празници на женските и девически хорове "Проф. Лилия Гюлева" ще се състоят в Търговище от 2 до 4 юни

От 2 до 4 юни в Търговище ще се състоят XII Празници на женските и девически хорове "Проф. Лилия Гюлева".

Те се провеждат под патронажа на кмета д-р Дарин Димитров, а техен домакин е Представителен женски хор "Златна лира" към Община Търговище.

Празниците датират от 1987 г. и се провеждат на всеки две години. През тази година те са посветени на 50-годишнината от основаването на хор "Златна лира" и навършването на 90 години от рождението на проф. Лилия Гюлева.

В тазгодишното издание участие ще вземат общо 6 хора от България, Румъния и Турция.

На 2 юни, от 17.00 часа, в централната градска част ще се състои дефиле на участниците.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

От 18.00 часа, в залата на ОНЧ "Напредък-1864" започва и първата концертна вечер. В нея ще се изявят Детски хор "Орфей" от град Хасково, Детският хор при Национален учебен комплекс по култура – Италиански лицей и Хорът на учителките от град Добрич.

Във втората вечер, 3 юни, от 16.00 часа, в залата на читалището, ще се изявят Детско-младежки хор "Симбол – Жан Лупу" към Румънската патриаршия и Женски хор "Нилюфер" от град Бурса, Турция.

В 18.00 часа пък започва юбилейният концерт на домакините от хор "Златна лира".

По традиция, в последния ден на празниците, участниците ще изнесат духовен концерт в храм "Св. Иоан Рилски". Началото е в 10.00 часа на 4 юни.

Събитието се организира  по проект, финансиран от Национален фонд "Култура", по Програма "Субсидии за проекти с национално значение 2022 г.".

 

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net