Нов случай на COVID-19 в Глоджево, снахата на възрастната жена е заразена

By 17 Май 2020 Прочетена 5003 пъти 0
Нов случай на COVID-19 в Глоджево, снахата на възрастната жена е заразена снимка: КИС 13

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе има нов случай на заболял от COVID-19.

Става дума за жена на 53 години от град Глоджево. Понастоящем жената е на домашно лечение и е в добро общо състояние. Тя е роднина и по-точно снаха на 77-годишната жена от Глоджево, чиято положителна проба беше съобщена на 13-ти май и която от миналата неделя е хоспитализирана в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев".

На 53-годишната жена, като контактна на свекърва си, й беше наложена веднага 14-дневна карантина, но тя е удължена на 28 дни от датата на излизане на положителния резултат. Под карантина за 14 дни остава и съпругът й, чийто резултат от направения PCR-тест е отрицателен.


Общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 2211, като от тях активни са 1505.  За последното денонощие са регистрирани 36 нови случая, от които 15 са на стационарно лечение.

От началото на пандемията общият брой на излекуваните вече е 598, като само през вчерашния ден са изписани 25 души. За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19 за последните 24-часа се увеличиха с още трима души. Така починалите в страната от коронавирусна инфекция станаха 108.

Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени по-рано сутринта от директора на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net