ВИДЕО: Професионалните домоуправители в Русе настояват за промени в Закона

By 21 Февруари 2022 Прочетена 1404 пъти 0

Промени в Закона за управление на етажната собственост предлагат от Асоциацията на дружествата, които се занимават с тази дейност.

Целта е нормативната уредба да следва съвременната динамика на социално икономическите тенденции като множеството необитаеми жилища и незаинтересоваността на собствениците към управлението и поддръжката на сградния фонд.

От Асоциацията настояват за въвеждането на съвременни форми за вземане на решения от страна на Общото събрание на собствениците. Освен това според домоуправителите в Русе е необходимо да има и дистанционно неприсъствено гласуване и смекчаване на кворумите за провеждане на събрание.

РЕКЛАМА


Друго важно предложение е създаването на регистър на домоуправителите и определянето на общовалидни критерии и изисквания при осъществяване на дейността на дружествата.

От Асоциацията предлагат и промяна в методиката на изчисление на разходите за поддръжка на сградния фонд, като се обвържат със собствеността на имота. Настоява се още за въвеждането на механизми за контрол и повишаване на глобите за недобросъвестни собственици, както и за управителни органи на етажната собственост, които не изпълняват вменените им по закон задължения.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 21 Февруари 2022 16:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net