Разработена в Русенския университет уеб базирана платформа подкрепя предприемачите в създаването на предприятия

By 28 Юли 2023 Прочетена 531 пъти 0
Разработена в Русенския университет уеб базирана платформа подкрепя предприемачите в създаването на предприятия Разработена в Русенския университет уеб базирана платформа подкрепя предприемачите в създаването на предприятия

Уеб базирана платформа, разработена в Русенския университет, подкрепя предприемачите в създаването на предприятия в полза на местната общност.

Новият онлайн портал https://comenter.eu/, разработен от екип на Русенския университет "Ангел Кънчев", има за цел да популяризира социалните предприятия, които по своите характеристики се доближават до кооперациите, и да насърчи по-широкото им разпространение с помощта на специално създадени инструменти - профил на предприемаческите компетенции, необходими за стартирането на предприятия в полза на местната общност, програма за обучение за развитието на нужните ключови умения, канава на бизнес модел и бизнес план.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Уеб платформата е създадена като част от социалнозначимия проект "ComEnter&RC - Предприятия на общността и отговорно гражданство за младежите и жените", финансиран по Програма "Еразъм +", който адресира споделените местни потребности посредством участието на гражданите в процесите по планиране, финансиране, производство, изпълнение и използване на резултатите от дейността на предприятия в полза на общността.

Основната идея на проекта е чрез този тип организации в обществен интерес да започне процес на ревалоризация на общите блага (в т.ч. в областта на околната среда, културата, изкуството, образованието, социалната дейност, селското стопанство, туризма и др.), да се вдъхне нов живот на по-слабо икономически развитите и обезлюдени населени места и райони, да се подпомогне устойчивото развитие, да се приобщят всички групи от обществото към споделената кауза и да се създадат нови продукти, услуги и/или работни места, които да генерират ползи за цялата общност.

Разработеният в рамките на проекта инструментариум е свободно достъпен от онлайн платформата на всички езици на партньорите в проекта, в т.ч. на български, английски, италиански, испански, френски и португалски.

За повече информация:

https://comenter.eu/ и https://www.facebook.com/ComEnterErasmus

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 28 Юли 2023 17:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net