Ще извършват проучвания за изграждане на нов мост между Русе и Гюргево

By 22 Ноември 2018 Прочетена 1644 пъти 0
На свое заседание вчера МС е одобрил Протокол за изменение и допълнение на Меморандум между правителствата на България и Румъния На свое заседание вчера МС е одобрил Протокол за изменение и допълнение на Меморандум между правителствата на България и Румъния КИС 13

На свое заседание вчера Министерски съвет е одобрил Протокол за изменение и допълнение на Меморандум между правителствата на България и Румъния.

Документът касае извършването на задълбочени проучвания за изграждането на нови мостове над река Дунав.

С подписването на Протокола двете страни ще подкрепят извършването на проучвания за изграждане на нов мост над река Дунав между Русе и Гюргево, чрез което се поставя основа за разширяване на транспортните връзки и повишаване на икономическата активност. Анализът показва многократно нарастване на автомобилния трафик, минаващ през съоръжението, в последните години. Отчита се и повишение на търговския обмен. В обосновката за решението на двете правителства за нов мост между Русе и Гюргево е също и фактът, че съоръжението е въведено в експлоатация преди повече от 60 години. Това налага текущи ремонти, които водят до значителни задръствания и натоварване на инфраструктурата.

С изграждането на нов мост се очаква да се намали негативното въздействие върху околната среда и да се получи цялостен положителен икономически ефект за двете страни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net