Вече има организация за снабдяване на общопракиткуващите лекари в Русенско с ваксини /ВИДЕО/

By 19 Май 2021 Прочетена 1182 пъти 0

Създадена е организация за снабдяване на общопрактикуващите лекари с ваксини срещу COVID-19 в Русенска област.

Временните имунизационни пунктове също ще получават препаратите по определена схема.

Предвидено е личните лекари и специализираните кабинети да изпращат всяка седмица до четвъртък на Регионалната здравна инспекция заявка за необходимите им количества ваксини по вид, за първа/втора доза и брой флакони за следващата седмица.


Общопрактикуващите лекари от населените места в общините Русе, Борово, ВетовоДве могили, Иваново и Сливо поле ще получават заявените ваксини в понеделник, вторник и сряда от 09:30 до 15:00 часа от базата на РЗИ на ул. "Байкал".

Според председателя на Районната колегия на Българския лекарски съюз д-р Райчинов, вкасинацията при възрастните хора се е позабавила, най-вече заради несигурните доставки на препарати за личните лекари, като сега с новата организация този проблем щял да бъде решен.

Междувременно служебният здравен министър издаде заповед, с която възрастните хора над 60 години и тези с хронични болести ще могат да се ваксинират приоритетно от понеделник до четвъртък на всяка седмица при общопрактикуващите лекари и временните имунизационни пунктове, а през останалите дни ще се ваксинират всички желаещи лица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 19 Май 2021 15:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net