Приет е Генералният план за организацията на движението в Търговище

By 26 Септември 2023 Прочетена 646 пъти 0
Приет е Генералният план за организацията на движението в Търговище Приет е Генералният план за организацията на движението в Търговище снимка: Община Търговище

Общинските съветници днес приеха Генералния план за организацията на движение в Търговище.

Схемата е идеен проект за развитието на организацията на движението в града.

Тя е съобразена с Общия устройствен план на Търговище и цели осигуряването на по-добра организация и удобство за всички участници в движението.

Планът бе публикуван за обществено обсъждане през май, а след това и през юли, заради постъпили предложения от граждани. Част от постъпилите становища са отразени в проекта.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Сред предложенията, отправени от гражданите, са тези за въвеждане на забрана за ляв завой на кръстовището на ул. "Хан Кубрат" и бул. "Митрополит Андрей". Одобрено е и предложение за поставяне на знак и маркировка за забрана за спиране и паркиране на кръстовището на ул. "Цар Освободител" и бул. "Трайко Китанчев", с цел осигуряване на видимост на завиващите превозни средства. Отразено и предложение част от улиците в квартал "Боровец" да станат еднопосочни.

Предлага се и въвеждането на "Синя зона" в центъра.

С цел увеличаване на пропускателната способност, в плана е заложено изграждането на кръгово кръстовище на ул. "Паисий" и ул. "Капитан Данаджиев". Като алтернатива там се предлага поставянето на светофар. Предлага се изграждането на кръгово кръстовище и на улиците "Кюстенджа" и "Стефан Караджа".

Предвидено е и въвеждане на еднопосочно движение по улиците "Г. С. Раковски" и бул. "Митрополит Андрей", след изграждането на улица от западната страна на булеварда.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net