ВИДЕО: Агенцията по заетостта отчита рекордно ниска безработица в Разградско

By 28 Април 2022 Прочетена 1034 пъти 0

Рекордно ниска безработица отчитат в област Разград през март.

По данни от Агенцията по заетостта, са достигнати нива от 7,9%. Спадът на годишна база е с 2,2 процентни пункта. 

Най-висока е безработицата в община Самуил – малко над 23%, следвана от Лозница – 11,7%. След тях се нареждат КубратЦар КалоянИсперих и Завет с нива на безработица между 8,3 и 10,7 %. Най-ниско е равнището в община Разград – 3,9%.

РЕКЛАМА


През март в трите бюра по труда в областта са регистрирани нови 434 безработни лица. Междувременно през миналия месец работа са започнали 424 човека. Най-много са наети в преработващата промишленост, следвани от селското стопанство, търговията, хуманно здравеопазване и социална работа и хотелиерство и ресторантьорство.

През март, по схемата "Заетост за теб" са сключени трудови договори с нови 74 безработни лица. Продължава предоставянето на средства и по антикризисната мярка 60/40. Одобрени са заявленията на 33 работодатели за запазване заетостта на 451 работници и служители.

Заявените работни места на първичния пазар на труда в област Разград през март са 185. Сред най-търсените от бизнеса професии са шофьори, персонал полагащ грижи за хората, квалифицирани работници в селското стопанство, строителството и производството на храни, облекла и дървени изделия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 28 Април 2022 17:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net