Косенето на тревните площи в Разград продължава и през почивните дни

By 23 Май 2021 Прочетена 1419 пъти 0
Косенето на тревните площи в Разград продължава и през почивните дни Косенето на тревните площи в Разград продължава и през почивните дни снимка: Община Разград

По инициатива на заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев, и във връзка със сигнали от граждани за необходимост от окосяване на зелени площи в някои жилищни квартали през настоящите почивни дни, дежурни екипи от Общинското предприятие "Паркстрой" работят в ЖК "Орел" и ЖК "Абритус".

В "Орел" в косенето са включени четирима работници с косачки и един с бобкат. Обработката на тревните площи започна още вчера, като приоритетно се косят детските площадки и районите около тях, както и други интензивни райони, посещавани по-често от граждани. Към обедните часове днес бяха окосени около 24 дка, което е около 1/3 от зелените площи в ЖК "Орел".


В ЖК "Абрутъс" работят трима човека с косачки, като тан приоритет също са детските площадки и другите оживени места.

Утре ще е почивен ден за всички работили в събота и неделя служители, като те ще продължат косенето във вторник заедно с останалите си колеги.

Към момента общо ангажираните с косене на тревните площи са 11 души. През следващата седмица ще продължи косенето в ЖК "Орел" и ЖК "Абритус", както и в Градския парк. Ще се коси и в района на блоковете "Морави", съобщават още от Община Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 23 Май 2021 15:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net