KT "Подкрепа" настоява за въвеждането на оценка за дисциплина в училище

By 02 Октомври 2019 Прочетена 1518 пъти 0
Това заяви в Русе председателят на Синдикат "Образование" в КТ "Подкрепа" Юлиян Петров Това заяви в Русе председателят на Синдикат "Образование" в КТ "Подкрепа" Юлиян Петров снимка: КИС 13

За да стане училището генератор на ценности за преодоляване на въздействието на улицата върху поведението на подрастващите, от КТ "Подкрепа" предлагат да се въведе оценка за дисциплина.

Това каза в Русе председателят на Синдикат "Образование" на КТ "Подкрепа" Юлиян Петров, който присъства на отчетно-изборната конференция на регионалната структура.

Юлиян Петров заяви още, че въпреки чувствителното увеличение на заплатите, на този етап това все още не се отразва положително на проблема с липсата на учители, чиято средна възраст е около 58 години.

За да бъдат българските учители по-продължително време в добра кондиция, от КТ "Подкрепа" предлагат също да се въведат компенсаторни механизми за подобряване на физическото и психическото им здраве.

Друг приоритет в дейността на синдиката е рабоата по механизма за обхващне и задържане на учениците в системата на образование.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Октомври 2019 15:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net