Над 50 000 домакинства и фирми в североизточна България са оставали без ток през 2015 заради кражби

By 28 Декември 2015 Прочетена 2235 пъти 0

Кражби на съоръжения от електроразпределителната мрежа са оставили без ток над 50 хиляди домакинства и фирми през 2015 година на територията, обслужвана от енергото Североизточна България. От началото на годината са регистрирани 33 изключвания на електропроводи средно напрежение, вследствие на посегателства на обекти от мрежата в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград.

Съоръженията, които са станали обект на набези, са били най-често медни и алуминиеви проводници от въздушната мрежа, електромери и различни видове трансформаторни системи. Сред откраднатите съоръжения е имало и съвсем нови, за са били инвестирани средства през последните 2-3 години.

Освен че нанася материални щети, кражбата на електросъоръжения вреди на сигурността и безопасността на захранването и се създават рискове за живота и здравето на хората.Кражбата на нулев проводник, например, води до подаването на високо напрежение към домовете на хората, от които се повреждат електроуреди и битова техника. По данни от електроразпределителното дружество в североизтчона България, общата продължителност на времето, през което хората са останали без ток в резултат на кражбите, е над 116 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net