Общината погва изоставените по улиците в Русе автомобили /ВИДЕО/

By 04 Декември 2020 Прочетена 2032 пъти 0

От три месеца на 14 дни се намалява срокът за доброволно преместване на изоставени автомобили на терени общинска или държавна собственост в Русе.

Това ще стане с промяна в Наредба 15, която ще се обсъди на предстоящото заседание на Общинския съвет през следващата седмица.

От началото на 2019 година досега са констатирани над 140 излезли от употреба моторни превозни средства, за които са изготвени досиета и са преминали през процедура, съгласно Наредбата за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци на територията на Община Русе.


Към момента при поставянето на стикер-предписание върху автомобила започва да тече 3-месечен срок за неговото доброволно преместване от собственика. Тъй като за повечето автомобили това не се случва, от Общината предлагат срокът да се намали от 3 месеца на 14 дни.

Предвижда се изоставен автомобил да престоява 3 месеца на площадката за разкомплектоване. Преди изтичане на този срок собственикът му може да го получи обратно след заплащане на разходите по принудителното му преместване и съхранение.

В резултат на предлаганата промяна се очаква да се намали замърсяването в околната среда и да се увеличат използваемите места за паркиране. За прилагането на новата уредба не са необходими допълнителни финансови средства.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 04 Декември 2020 11:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net