Първи ден от техническите тестове на Дунав мост

By 21 Октомври 2016 Прочетена 1688 пъти 0

Стотици тежкотоварни автомобили се наредиха на километрична опашка, за да минат българо-румънската границата през Дунав мост край Русе.

Този път причината не беше срив в системата на МВР, а техническо изпитване на трасето на съоръжението от румънска страна, след приключване на проект за рехабилитация, която продължава вече година и половина.

Оказа се, че на опашката преобладават чуждестранните превозвачи, които не са били информирани за 5-часовото спиране на движението по моста като техните български колеги. По думите на хора, които работят в района на Дунав мост, чужденците постоянно ги питали защо е затворен моста, тъй като никой не ги е уведомил предварително за това.

Днес бе първият ден за извършване на технически тестове за натовареността на моста от румънска страна.

Със специална апаратура бяха замерени различни динамични показатели за надеждност на трасето като например вибрации от преминаване на тежкотоварни автомобили. Изпитването на настилката се налага, тъй като процедурата го изисква при приключване на проекта за рехабилитация на съоръжението.

Освен техническите проби, се извършват и допълнителни ремонтни дейности. Тестовете продължават и през почивните дни от 7:25 до 12:20. През този период движението пак ще бъде преустановено по цялата дължина на моста.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net