ВИДЕО: Синдикатите излизат на национален протест за по-високи доходи

By 09 Ноември 2022 Прочетена 860 пъти 0

Синдикатите излизат на протест за по-високи доходи на 11 ноември в София.

Ще се проведе национално автошествие и митинг пред сградата на Народното събрание под мотото: "За повишаване на доходите и запазване на работните места".

Очаква се в протестното автошествие да се включат над 700 автомобила от цялата страна. Митингът ще започне в 11:00 часа пред централния вход на Народното събрание, като протестиращите ще внесат съвместна декларация на КНСБ и КТ "Подкрепа" с искания към депутатите от 48-ия парламент.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В нея, синдикалистите изразяват опасенията си, че ще бъде направен опит цената на кризата да бъде прехвърлена за пореден път върху работещите хора, въпреки многократните предупреждения от тяхна страна до какво може да доведе липсата на адекватна политика по доходите. В декларацията се посочва още, че правителствата през последните години не се стремят достатъчно, за да изградят истинска социална държава, гарантираща справедливо разпределение на създадените блага.

От КНСБ и "Подкрепа" имат и искания по отношение на трудовите и синдикалните права.

Припомняме, че по отношение на доходите, от синдикатите настояват за достатъчен ръст до края на годината, за да се компенсира инфлацията, минималната заплата да стане поне 850 лева от 1 януари 2023, ръст с минимум 13% на всички трудови възнаграждения през следващата година и въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата.

Вижте повече за предстоящия протест във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 09 Ноември 2022 16:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net