Тече ремонт на редица участъци по ЖП линията Русе - Варна

By 04 Септември 2021 Прочетена 1494 пъти 0
Mежду Хитрино и Плиска са модернизирани над 13 километра от железния път Mежду Хитрино и Плиска са модернизирани над 13 километра от железния път снимка: МТИТС

Реконструкцията на ЖП инфраструктурата между Русе и Каспичан ще позволява движение на влаковете по проектните скорости.

Това значително ще подобри трафика на превозите по първата, изградена ЖП линия в България. В рамките на проектите се подновяват железопътните линии, инсталира се LED осветление и видеонаблюдение, обновяват се приемните здания и системите, с които се управлява движението на влаковете.

Модернизацията обхваща обектите на железопътната инфраструктура в участъка от гара Русе разпределителна до гара Каспичан. Възстановяването на проектните параметри по дължина на цялата ЖП линия създава по-добри условия за регионалния и националния ЖП транспорт.


В района на гара Ястребово се извършва цялостна оптимизация на гарата. Това включва изграждане на електронни централизации и системи за телекомуникации, ефективно отводняване, по-дълги коловози и нови перони. Ремонтните дейности на гара Сеново са идентични и също така реализират реконструкция на коловозите и стрелките, като новият железопътен път е над 2 километра.

В участъка Самуил - Висока поляна подновените ЖП линии са почти 6 километра, а между Хитрино и Плиска са модернизирани над 13 километра.

Първата построена железопътната линия в България Русе - Варна е с обща дължина от 222,7 километра към датата на откриването ѝ - 7 ноември 1866 г. 

Дължината на ЖП линия Русе разпределителна - Каспичан е 137,470 километра. Последните ремонти за подновяване на железния път са извършвани в отделни райони между гари, основно в периода 1976-1996 година, с изключение на участъка Сеново - Просторно, обновен през 2017 година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 04 Септември 2021 15:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net