Властите в Русе затягат контрола заради извънредното положение /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 13 Март 2020 Прочетена 1644 пъти 0

Заради усложняващата се епидемиологична обстановка, учебните и детските заведения в страната затварят до края на март. Това са само част от извънредните мерки, които се въвеждат със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В тази връзка, в Русе заседава Областният оперативен щаб, във връзка с извънредното положение, което бе обявено днес след решение на Парламента.

До 29 март няма да работят барове, дискотеки, търговски обекти и центрове, както и заведенията за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите. Срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.


17 души все още са под домашна карантина в област Русе, като органите извършват проверки дали се спазва. За работодателите също се въвеждат изисквания какво да правят при извънредно положение. Пресутановяват се и посещенията в училище, детска градина и ясла.

Взети са и мерки за ограничаване на достъпа в институциите, като гражданите се призовават да използват електронните услуги. Кметът Пенчо Милков призова вързатсните хора да си стоят вкъщи, тъй като са най-уязвими. Предвиждат се и мерки спрямо градския транспорт, който, вероятно, ще бъде разреден.

Здравните власти ще продължат денонощните си дежурства на Дунав мост. Най-вероятно през следващата седмица се очаква там да бъдат монтирани 7 термокамери.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Март 2020 19:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net