Всички 70 училища в област Русе се включват в дистанционното обучение /ВИДЕО/

By 16 Март 2020 Прочетена 1721 пъти 0

Всички 70 училища в област Русе се включват в дистанционното обучение. Това съобщи за Новините на телевизия КИС 13 началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.

Екипът ни присъства на част от онлайн урок по готварство на ученици от гимназията по туризъм.

От 1-ви до 12-ти клас са 21 000 ученици, като около 900 от тях нямат мобилни устройства, а още 100-тина нямат интернет връзка. За тези ученици, които са обикновено от соцоалмно уязвими групи, са предвидени хартиени материали, които ще бъдат раздадени от назначените в съответните училища социални работници и медиатори, при пълно спазване на изискванията за дезинфекция.


Подготовката за дистанционното обучение е била през почивните дни. Всички училища са публикували часови график за провеждане на дистанционната връзка, като времетраенето ще бъде 20 минути за децата от 1-ви до 4-ти клас и 30 минути – от 5-ти до 12-ти клас. Няма да има преподаване на нови знания, а само затвърждаване на вече усвоен материал.

Росица Георгиева успокои ученици и родители, че приключването на учебната година след края на извънредното положение, ще става върху преподадено учебно съдържание. Тя увери също, че няма да има нулева учебна година.

От РУО призовават децата да си стоят вкъщи и да се занимават дистанционно с поставените им задачи. Оценяване и отсъствия няма да има, но учителите ще следят кои деца не се включват в дистанционното обучение и чрез електронния дневник и на имейл ще информират родителите, за да проверят дали детето има проблем с устройството или е излязло навън.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 16 Март 2020 15:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net