Въвеждат ограничения за отглеждането на декоративни животни и птици в Търговище

By 27 Декември 2016 Прочетена 1441 пъти 0

Промяна в Наредбата за опазване на обществения ред, в частта за отглеждане на домашни животни, предлага Общинската администрация в Търговище.

Измененията и допълненията са в отговор на зачестили сигнали за нарушаване тишината и спокойствието в жилищни райони, притеснения от зарази и невъзможност да се изпълнят изискванията на различни нормативи. Такива жалби са изпратени от граждани на Търговище и до омбудсмана Мая Манолова.

В тази връзка се предлага въвеждане на забрана за отглеждането на декоративни животни и птици в мазета, тавани, гаражи, стълбищни площадки и тераси на жилищни сгради. Изключение ще се прави само за дворни места и околоблокови пространства ако има писмено съгласие от съседите. При това трябва да са спазени санитарно-хигиенните изисквания и да не се допуска замърсяване.

В предлаганите промени се конкретизират и текстове, забраняващи отглеждането на селскостопански животни и пчелни семейства в града.

Забраната не се отнася за зоните за земеделски труд и отдих, както и кварталите Въбел и Бряг. Устройването на пчелини в тях става по реда на Закона за пчеларството.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net