ВИДЕО: Великотърновският съд потвърди задържането под стража на бияча Джан от Русе

By 10 Ноември 2022 Прочетена 10594 пъти 0

Великотърновският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за ученика от Спортното училище в Русе Джан Махмуд.

Непълнолетният младеж е с повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, принуда, хулиганство, грабеж придружен със средна телесна повреда и изнудване. 

Защитникът на обвиняемия е обжалвал определението на Окръжен съд – Русес което е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", с мотива, че не са налице доказателства, въз основа на които да се градят положителни изводи относно наличието на обосновано предположение за авторството на деянията.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Той също така счита, че са неоснователни изводите относно наличието на "изключителност" по смисъла на чл. 386 ал. 2 от НПК, според който най-тежката мярка спрямо непълнолетни се взема в изключителни случаи, както и по отношение на опасността обвиняемия да извърши други престъпления. С жалбата се иска въззивният съд да отмени определението на Окръжния съд в Русе и да вземе по-леката мярка за неотклонение "надзор на инспектора при детска педагогическа стая" по отношение на обвиняемото лице.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново обаче остави без уважение жалбата като неоснователна. Според съда към настоящия момент обвинителната теза за извършване на инкриминираните деяния има нужната доказателствена защитеност, а опасността обвиняемият да извърши престъпление е съвсем реална.

Определението на въззивния съд, с което е потвърдена мярката задържане под стража е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 10 Ноември 2022 17:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net