ВИДЕО: Нова евродиректива: Изпитателен срок за младите шофьори и психотест за тези над 65 години

By 26 Февруари 2024 Прочетена 425 пъти 0

Предлагат нова директива за подобряване на пътната безопасност в Европейския съюз.

Актуализацията предвижда начинаещите шофьори да подлежат на двугодишен изпитателен срок, а водачите над 65 години да преминават психотест.

Ще има и промени в срока на валидност на шофьорските книжки, както и изискване за задължителни здравни прегледи при подновяване на свидетелството за управление.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Борислав Трифонов е шофьор от 54 години и няма нито едно сериозно нарушение. Смята, че нарочването на водачите над 65 години е дискриминация и трябва да се гледа кой може и кой не, а не възрастта им, тъй като е въпрос на придобити умения зад волана.

Според Борислав, вместо с шофьорите над 65 години, би било добре от европейския съюз да се занимават с безотговорните водачи, които са опасни не само за себе си, но и за другите участници в движението.

Според собственик на автошкола в Русе, не би било редно всички шофьори, като навършат 65 години, да си правят психотест. 

Според предложените промени в европейското законодателство, ще се изискват и задължителни здравни прегледи не само при издаване, но и при подновяване на шофьорската книжка.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 26 Февруари 2024 17:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net